perjantai 2. elokuuta 2013

YMCA:n kesäleirit

Tällä hetkellä korealaiset koululaiset nauttivat huimasta kahden viikon kesälomastaan ja YMCA:lla on useampikin leiri tarjolla. Itse en päässyt kuin yhdelle mutta ei se mitään. Leirien teemoina ovat tämä vuonna, energia ja miten säästät sitä, monikulttuuriset perheet ja lapsen oikeudet, kierrätys.

Itse olin mukana tuolla monikulttuuriset perheet ja lapsen oikeuden leirillä. Se pidettiin kauniissa Gangwondon maisemissa, Joseon dynastian aikaisessa koulussa. Nukuimme yhdessä lasten kanssa perinteisissä hanok-taloissa (eli lattialla). Mukana oli sekä korealaisia että sekarotuisia lapsia ala-asteikäisistä lukion ekaluokkalaisiin (näin suomen koulutussysteemissä ajatellen). Monikulttuuriset lapset olivat muista aasian maista, useampi Mongoliasta mutta myös Vietnamista sekä Kiinasta oli muutama nuori. Poikia oli mukana 4, tyttöjä 10.

Olisin odottanut leiriltä enemmän käsittelyä monikulttuuristen nuorten elämästä koreassa ja eroista heidän ja korealaisen kulttuurin välillä mutta keskustelimme vain lapsityövoimasta ja siitä miten puhdasta vettä ei riitä kaikille.

Vaikkei aihe ollutkaan sitä mitä kuvittelin, oli leirillä ihan mukavaa ja aina on hyvä päästä toimistolta ulos.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti