perjantai 30. elokuuta 2013

Etuoikeutettu vapaaehtoinen

Kysyin extempore vapaata ensi viikolle, koska lempiyhtyeeni ottaa osaa koko päivän kestävään tv-ohjelman kuvaukseen ja haluan sinne mukaan. Kysyin samalla saanko lainaksi toimiston videokameran. Vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: mhmm tee niin :)

Kerroin sivulauseessa toiselle vapaaehtoiselle asiasta ja hän sanoi ettei koskaan saisi vapaata noin helposti. o.O Miksei saisi? Onhan meilläkin kesälomaan oikeus, se pidämmekö 4;n viikon loman osissa kesällä ja talvella vai kokonaan lopussa on ihan oman työpaikan ja itsensä välinen sopimus. 

Pomoni on aivan ihana ihminen eikä vain siksi, että hän ostaa minulle kahvia ja donitseja, vie mukanaan eläintarhaan tai perheiltaan Hangang-joelle. Olenpa saanut myös huulikiiltoa ja muita pieniä lahjoja häneltä. 

Tiedän hyvin tarkkaan etteivät muut vapaaehtoiset ole saaneet YMCA:sta mitään, muutamat heistä jotka ovat olleet hyvinvointilaitoksissa töissä, ovat saaneet paljonkin. Riippuu niin paljon työpaikasta ja sen työntekijöistä miten sinua kohdellaan. 

Olen siis etuoikeutettu, koska saan pitää vapaata, lainata videokameraa ja kaiken päälle saan ilmaista kahvia. Olenhan muutenkin etuoikeutettu, minulla on varaa ostaa 60 euron keikkalippuja ja matkustaa vaikka toiseen maahaan konserttiin. Minun ei tarvitse miettiä joka päivä miten huomenna selviän ja koska voin ostaa uuden paidan. Annettu 200.000wonia on hyvin vähän kuukaudessa, jos pelkästään sillä elää niin eihän se helppoa ole. Osa vapaaehtoisista elää juurikin tämän rahan avulla ja ymmärrän heidän tilanteensa. 

Toisaalta en häpeile sitä että käyn konserteissa, itse olen tämän rahan säästänyt ja kovasti töitä tehnyt sen eteen. Kaikkia säästöjäni en voi käyttää, täytyyhän jotain olla kun palaan takaisin Suomeen, mutta kyllä aina muutama sata riittää siihen että pääsen eturiviin keikalle. 

PS. katsoin puhelimia ja liittymiä Suomesta, eipä tee mieli takaisin. Kaipaan jo nyt  rajatonta keskinopeuksista 3G:tä 5e/kk.  Halvimmat dataliittymät rajattomina jotka löysin oli 20e/kk?!?!? Siis mitä vi****?!? Jospa säästän sen yhden konsertin lippurajat siihen että saan käyttää puhelinta 4kk:ta kun tulen takaisin suomeen :( 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti