lauantai 9. maaliskuuta 2013

Töitä (?)

Aloitan ensiviikolla oikein kunnolla YMCA:ssa mutta tässä vähän kuulumisia viime viikon tapaamisesta.

Työskentelen siis kolmessa paikassa nykyään. Maanantaisin ja keskiviikkoisin Soul YMCA:ssa, nuorisoaktiviteetti/koulutus puolella, tiistait ja torstait youth shelterissä ja perjantait liikkuvassa shelterissä eli bussissa joka on parkkeerattu Dongdaemuniin.

YMCA:n henkilöstö on aivan ihana! En voi muuta sanoa. Toisin kuin tuolla nuorten turvakodissa, useammat yrittivät puhua kanssani ja juttelin pitkät tovit johavan kanssa sekä herran joka vastaa liikunta-aktiviteeteista ja leireistä. Maanantaina menen luultavasti keskustelemaan opetuksesta vastaavien kanssa suunnitelmista jotka tein keskiviikkona. Odotan innolla mitä tästä tulee, ainakin on paljon mukavaa kuin toisaallta. Valitettavasti en kai saa vaihtaa täysiaikaisesti Soulin YMCA:hin joten koitetaan pärjäillä josko toisaallakin jaksaisivat huomioida minut päivän aikana.

Perjantai-illan bussi keikka oli mielenkiintoinen. Aluksi ajattelin että mitähän tästäkin nyt tulee mutta sitten nuoria alkoikin ilmestyä ja PALJON! Esittelin itseni ja useat jopa uskaltautusivat puhumaan kanssani ja kyselemään asioita suomesta ja muusta joko englanniksi tai koreaksi.

Pääsin myös mukaan ns. outreaching:iin joka käytännössä tarkoittaa sitä, että otetaan kassi täynnä karkkeja ja nenäliinoja yms tuotteita, joissa on bussin tiedot ja mennään kiertelemään seutuja. Menin yhdessä vapaaehtoisen korealaisen opiskelijan sekä bussissa toimivan ammattilaisen kanssa. Ammattilainen hoiti puhumisen ja esitteli itsensä nuorille sekä kertoi missä bussi on, mitä siellä voi tehdä ja jakoi tuotteet heille. Kiertelimme noin tunnin verran, mutta vieli oli sen verran viileä sää ettei nuoria paljon ollut liikkeellä. Bussiin takaisin tullessamme siellä odotti muutama kierrokselta tavattu nuori. Luultavasti useampikin tuli mutta lopetin jo kymmeneltä joten en tiedä niistä. Bussi päivystää aamu kahteen asti.

Uudesta isäntäperheestä en ole hetkeen kuullut mitään mutta toivottavasti sellainen pian ilmestyy. Alkaa pikku hiljaa ärsyttämään tämä internetin toimimattomuus ja rahattomana eläminen kun en saa suomesta siirrettyä mitään. Netti ei toimi, eivätkä perheenjäsenetkään minuun huomiota kiinnitä, eipä tartte edes tervehdystä sanoa. Parhaimmillaan kotona on kaikki 7 jäsentä mutta kukaan ei edes tervehdi.

Työn takia toivottavasti uusi isäntäperhe löytyy pian. Haluan takaisin tuonne bussiin. Ärsyttää istua toimistolla tekemättä mitään.

Muuten, jos joku tätä lukeva tietää mistä saisin tietoa KOTOA KARANNEISTA NUORISTA, voisitteko ystävällisesti linkittää minulle. Yritin tuossa viime torstaina toimistolla googlettaa mutta eipä löytynyt. Minun pitäisi tehdä raportti siitä miten asia suomessa hoidetaan, mutta kun en edes tiedä mistä tälläisiä tilastoja tai tietoja voisi saada niin vaikea sitä on tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti