tiistai 28. toukokuuta 2013

Peking, Kiina

Päätin siis tosiaan ottaa pikku loman ja pyrähtää Kiinan puolelle. Pomolla ei ollut asiaan mitään vastaansanomista kun töitäkään ei minulle ollut silloin, eikä kyllä ole nyttenkään ettei sen niin väliä. Myöskään isäntäperhettä ei ole, joten mikäs tässä hotellissa ollessa. Säästyipähän ICYE:n varat kun en neljään yöhön täällä ollut.

Kiina. Tuo länsimaalaistuneen kommunistin tyyssija jossa tuotteiden ja palveluiden laatu on täysin Made in China. Eli halvalla täyttä sekundaa.

Sunnuntaina otin China Southern Airwaysin koneen Gimpon lentokentältä kohti Pekingiä ja tarkoitus oli päästä perille klo 13.30 paikallista aikaa. Noh, matka ei ollut mitenkään mukava, turbulenssia sen verran että peppu nousi tuolista mukavat 10~15cm parhaimmissa tiputuksissa ja tietysti puolet koneesta sitten voi pahoin. Emme myöskään päässeet laskeutumaan Pekingiin vaan meidät kuskattiin Dalianiin odottamaan että sääolosuhteet Pekingissä muuttuisivat paremmiksi. Eihän tuo ole kuin puolessa välissä takaisin Koreaan!!

Eipä muuten kerrottu miksi ei laskeuduttu Pekingiin,eikä sitä miksi ollaan Dalianissa tai kauanko siellä ollaan ja miten päästään Pekingiin. Kaverini odotti Pekingin lentokentällä ja sai jotain tietoja sieltä päästä syistä miksi olen Dalianissa enkä Pekingissä. Tosin, ei sielläkään kerrottu koska pääsisin oikeasti perille! Noh, neljän aikoihin päästiin koneeseen istumaan jossa istuttiin 2 tuntia ja katotiin elokuvaa kun kone ei liikkunut mihinkään. Yritin kysellä että miksi tässä odotellaan muttei mitään vastausta tullut. Vihdoin ja viimein pääsin Pekingiin ja saapumisajaksi merkittiin 19.20. Alkoipa Kiinan matka juuri niin toimivasti kun kyseiseltä maalta voi odottaa. 

Kaveri jaksoi odottaa koko tämän ajan kentällä ja en voi olla muuta kuin erittäin kiitollinen, koska eipä juuri kukaan kentälläkään englantia osannut. Hostellista ei nyt tullut kuvaa mutta vuode 4:n hengen huoneessa maksoi 13e/yö. Hostelli oli vanhassa perinteisessa hutonissa ja huoneen laatu juurikin samaa made in Chinaa, hometta ja pölyä ja joku mukava 8cm ökkömönkiäinenkin lattialta löytyi. Olin huoneessa yksin koko ajan, joten sinäänsä ei valittamista enkä sielä kuitenkaan aikaa paljoa viettänyt joten eipä likaisuus kauheasti haitannut. Suihkusta tuli sentään lämmintä vettä ja se on tärkeintä. 

Sunnuntaisen tulon erittäin paljon myöhästymisen takia en sitten ehtinyt nähdä kaikkea mitä halusin. Taivaan temppeli ja Kesäpalatsi jäivät näkemättä, samoin rikas business osa Pekingiä. Maanantaina käytiin viidessä eri paikkaa ja tiistain pyhitin Kiinan muurille, keskiviikko aamulla muutama muu turistinähtävyys ja illalla Turisaksen keikalle \m/ Yö vietettiin 24h McDonaldsissa ja aamulla viiden aikoihin kohti lentokenttää taksilla ja takaisin Koreaan. Kompaktisti Peking 2.5 päivässä. 











Ja pari kuvaa vielä itsestäni 


Kiinalaiset on muuten aika erikoista porukkaa suht ärsyttävällä tavalla. Siinä miten korealaiset vain tuijottavat ja mutisevat jotain itsekseen kiinalaiset huutelevat perään Hellou! ja eivät millään meinaa jättää rauhaan. Samaten heistä on oikein mukavaa napsia kuvia ulkomaalaisista. Jos edes vaivautuisivat kysymään lupaa niin voisin jopa hyväksyä että otetaan kuva yhdessä mutta tullaan siiheen namaan eteen kameran kanssa ja räpsitään kuvia ilman sanaakaan! Perkele, ei tuollaista toimintaa hyväksytä. Muutaman kerran kaveri ärhäisi oikein kunnolla kuvan ottajalle, voin vain kuvitella kuinka pajon häntä ottaa päähän tämä tapa vuoden Pekingissä asuneena kun itseäni alkoi toden teolla ärsyttämään jo kahden päivän aikana.

Koko matkan budjetti tuli olemaan noin 400 euroa, joista lennot 230e, Turisaksen keikka 32e, hostelli 28e, muurimatka 45e ja luput ruokaan, hattuun, tuliaisiin ja sisäänpääsy maksuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti