lauantai 26. tammikuuta 2013

Tervetuloleiri

Torstaina lähdettiin juuri ja juuri Soulin ulkopuolella olevaan YMCA:n omistamaan leiripaikkaan. Itse leirintäpaikan nimeä en nyt muista mutta se sijatsee 의정부시 (Uijeongbu) provinssissa, vuoren juurella. Kuvia leiristä ei ole, koska siellä oli ensin kauhea sumu ja sitten -15 pakkasta niin ulkona en ollut kuin sen mikä pakko oli. 

Koreassa nukutaan perinteisesti lattialla, jonka takia lähes joka talossa tai huoneessa on lämmitetyt lattiat. Tämä jopa 30-asteinen lattia oli ehkä leirin paras anti. Korealaiset kun ovat tunnetusti laiskoja tekemään mitään, niin ei leirilläkään sen enempää mitään ohjelmaa tai tekemistä ollut. Toisaalta ei se mitään haitannut, eipä tässä nyt paljon tietoa projektistakaan ole. 

Näemmä maanantaina alkaa koreankielen opetus sekä kulttuurikierrokset. Mr. Kim (ohjelmajohtaja) tosin toistelee ettei mun tarttis mennä sinne kielitunneille eikä edes välttämättä kierroksille, joten voipi olla että tämä viikko on sitten suht vapaata. Maanantaina olisi kai tarkotus tehdä Alien card ja keskiviikkona käydä hakemassa puhelin ja avaamassa pankkitili. 

Muutama korealainen kaveri löytyi leiriltä, vanhoista vapaaehtoisista ei niinkään. Voipi olla että muut menevät tänään luistelemaan tai jotain sinne päin, minä menen kirjakauppaan ja ettimään lämmintä vaatetta huomista varten. Ehkä olen anti-sosiaalinen, mutta entäs sitten. Ehtii sitä viettää aikaa niiden kanssa myöhemminkin jos nyt välttämättä haluaa. 

Isäntäperhettä ei ole, kymmenen päivää ainakin hotellilla :/ katsotaan löytyykö sinä aikana vai kauanko vietän aikaani täällä. 

4 kommenttia:

  1. Heippa! Upeaa, että aloitit blogin kirjoittamisen vapaaehtoisvuodestasi ja Maailmanvaihto jakoi osoitteen kaikille. :)
    Innolla odottelen seuraavia päivityksiäsi ja kuvia. Sekä tietoja projektista johon pääset työskentelemään. :)
    Olen itsekin lähdössä Koreaan Maailmanvaihdon kautta elokuussa vuodeksi, joten kiva lukea jonkun kokemuksia samaisesta maasta ja ehkä samankaltaisessa projektissa työskentelystä ennen lähtöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Krista! Kiva että blogini kiinnostaa. Tämä on tosiaan jo toinen kertani Koreassa ja olen opiskellut kieltä 5 vuotta, joten voi olla ettei samoissa projekteissa olla. En tietenkään tiedä sinun kielitaitoasi, suurin osa näyttäisi olevan YMCA:ssa. Minä olen ihan jossain muualla taustani vuoksi.

      Yritän mahdollisimman monipuolisesti kirjoittaa täällä olostani mutta kannattaa tsekata tuo 'personal blog about Korea' oikeasta reunasta. Tänne en tosiaankaan kirjoita kaikkea mitä olen tehnyt ^^

      Poista
    2. Joo kielitaitoni on melkein nolla, alkeet on hallussa mutta niiden jälkeen ei ole tullut opiskeltua enempää.. :/ Mutta kuitenkin jotain tietoa saa ihan yleisesti kaikesta toiminnasta~
      YMCA oli itseasiassa toiveenani että sinne pääsisin, mutta veikkaanpa että ikäni on estäänä.
      Kiitos, katselin sitä blogia ja tumblrinkin puoleen olen käynyt kääntyilemässä toisinaan. :)

      Poista
    3. Tiedä häntä. Nyt ainakin on paljon erittäin nuorta sakkia (keski-ikä 19v) ja kielitaito heillä kaikilla suht nolla. Mutta se kai riippuu. Ite pistin toiveet ja hakemuksen juuri YMCA:han mutten päässyt sinne taustani takia. Tosin, tämä aivan uusi projektikin kuulostaa mielenkiintoiselta, ei sitä koskaan tiedä ennen kun kokeilee :)

      Poista